Zo kwam ik op de blog van Rachel. (zowel in het Spaans als Engels te lezen)
Jammer genoeg wordt de blog zelf niet meer ge-update, maar er staan nog steeds wel fijne recepten op.
Ik ben zelf gek op speculaas, en ook op de speculaaspasta, maar dan met de crunch.
Ben jij er ook zo verlekkerd op, dan zullen deze cakejes je zeker niet teleurstellen.
Wat heb je nodig?
voor 12
130 g boter (kamertemperatuur)
160 g kristalsuiker
2 eieren
160 g bloem
140 g speculoospasta (crunch)
60 ml melk
1/2 koffielepel bakpoeder
1/2 koffielepel bicarbonaat
Extra
cupcakevorm en cupcake papiertjes
Voor de afwerking
80 g boter (op kamertemperatuur)
250 g bloemsuiker
130 g speculaaspasta
2 el melk
Wat moet je doen?
Verwam de oven voor op 160°C.
Meng de bloem, bakpoeder, bicarbonaat samen en zet apart
Crème de boter goed tot een luchtige massa en klop dan de suiker erbij.
Voeg de eieren 1 per 1 toe, gevolgd door de speculaaspasta en blijf kloppen.
Doe dan de 1/2 van de bloem erbij, gevolgd door de melk en dan terug de rest van de bloem tot een homogene massa.
Doe cupcake papiertjes in de holten van de cupcakevorm. Vul de vormpjes maar voor de helft!
Ze komen sterk naar boven en anders komen ze over je vorm.
Bak ze 20 minuten of tot de deegprikker er droog uitkomt.
Haal ze uit de oven en laat ze nog even 5 minuten rusten voordat je ze uit de vorm haalt.
Laat ze dan verder afkoelen.
Voor de afwerking
Klop de boter (kamertemperatuur) met de bloemsuiker, speculaaspasta en melk tot een luchtige massa.
Werk de cakejes naar eigen keuze verder af.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Ik lees met veel plezier jullie reacties.