Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

7 november 2015

Pompoensoep

Tegenwoordig maken we van alles met pompoen: pompoencake, pompoentaart, pompoenkoekjes, pasta met pompoen, gegratineerde pompoen, enz.

Vroeger had je pompoensoep  en dat was het. Nu kan je deze klassieker ook op 100 manier en klaarmaken: een beetje Oosters getint met kokosmelk, wat meer Zuiders met kikkererwten en chorizo, enz.

Dit is een hele pure pompoensoep, met pompoenpitten en pompoenpitolie en komt uit de Delicious van november 2013. Er is niks mee af en toe een klassieker op het menu.



Wat heb je nodig?

2 el olijfolie
1 ui, grof gesneden
2 tenen knoflook
1 aardappel, geschild en in stukjes
600 gr geschilde pompoen (in stukken)
2 wortels (in stukken)
1 prei
1/2 tl gemalen nootmustkaat
750 ml kippenbouillon
room
1 el geroosterde pompoenpitten
pompoenpitolie

Wat moet je doen?

Verhit de olie in een pot . Laat en bak de ui 2-3 minuten tot hij zacht is. Doe de knoflook, aardappel, groenten en noodmuskaat toe en schap door elkaar. Voeg de bouillon toe.
Draai het vuur laag en doe het deksel op de pot. Laat 25 minuutjes koken.

Mix de soep en roer de room erdoor. Eventueel kan je hem nog wat op smaak brengen met peper en zout.

Als ze wat te dik is, voeg dan nog wat bouillon toe.

Schep in de soepkommen en serveer met de pompoenpitten en een beetje pompoenpitolie.



2 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit. Ik bekijk ook even je pompoen chocolate chip cookies!
    Grtjs,
    Camilla

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik put tegenwoordig ook al eens uit mijn eigen blog voor inspiratie...

      Verwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...