Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

10 september 2015

Late zomersalade of vroege herfstsalade?

September! Dat betekent een nieuwe routine. Don Caramello gaat op maandag naar de avondles, en ikzelf op dinsdag en woensdag. Dat wil zeggen dat er al eens naar een "snelle hap" wordt gegrepen.

Deze hap is echter een volwaardige gezonde salade, die evengoed als een lunch dienst kan doen.

Deze salade is gebaseerd op het recept van Gouda met het Rode Zegel.




Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)

2 verse vijgen
2 gedroogde vijgen
een beetje balsamico azijn
olijfolie
Gouda met het Rode Zegel
150 gr gerookte kipfilet
een beetje verse gehakte tijm
een paar hazelnoten
salademix en eventueel wat kiemgroenten


Wat moet je doen?

Leg op de bodem van het bord een beetje gemengde sla. 
Snij de verse vijgen in dunne plakjes en kruid met olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout en wat vers gehakte tijm.  Verdeel de vijgen over de salade gevolgd door de fijn gesneden kip en de gedroogde vijgen. Werk af met geroosterde hazelnoten, kiemgroenten en schaafsels van de Noord-Hollandse Gouda.




3 opmerkingen:

  1. Ik was op zoek naar een beetje variatie voor mijn slaatje van vanavond. Bij deze gevonden! Ik krijg er honger van ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de vijgen moeten vervangen door geroosterde bietjes want ik vond er geen! Maar toch heel lekker hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...