Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

27 augustus 2015

Cantuccini

Deze harde Italiaanse koekjes worden tegenwoordig aangeboden in verschillende smaken. Met andere woorden, je kan er mee doen wat je wil: met amandelen, met pistache nootjes, met chocolade, cranberries, ... heerlijk als afsluiter na een maaltijd bij een glaasje zoete dessertwijn of kopje koffie. Erg leuk als je een assortiment kan presenteren. En eigenlijk vraagt het niet erg veel werk.



Wat heb je nodig?

175 gr amandelen 
(of pistache, of de helft amandelen en de helft chocolade, 
cranberries, citroen/sinaasappel zeste enz. ...)
250 gr bloem
160 gr suiker
1 tl bakpoeder
2 eieren

eventueel als je met amandelen aan de slag gaat: amandelaroma of een beetje amaretto

Wat moet je doen?

Voeg voor het deeg de bloem, suiker, bakpoeder in een kom, en meng door elkaar. Voeg de eieren toe. Meng de ingrediënten en kneed tot een soepel deeg. Voeg de smaken toe. (amandelen, chocolade,...)
Maak een bal van het deeg en laat het 30' rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 180°C (hemellicht). Verdeel het deeg in 3 rollen van ongeveer 25 cm. 
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de rollen met een afstand van nog. 8 cm van elkaar op de bakplaat. Bak de rollen 10 tot 15 minuten in de oven.

Haal uit de oven en laat even afkoelen. Snij dan de rollen in plakjes van 1 cm en leg de koekjes nu met het snijvlak op de bakplaat. Bak nog eens 8 tot 10 minuten.

De cantuccini moeten goudbruin zijn. Laat ze helemaal afkoelen. In een gesloten trommel zijn ze heel goed te bewaren. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...