Nog een heerlijk stukje (zelfgemaakt) flat bread erbij, en je kikkert volledig op.
Of het nu buiten 10° graden is, of 25°C. Ideaal als lunch of hoofdgerecht.
Wat heb je nodig?
1 rode paprika (fijngesneden)
1 groene paprika (fijngesneden)
(of geel als je dat liever hebt, speel een beetje met kleur)
2 el olijfolie
2 tenen knoflook fijngehakt
580 ml groentebouillon
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
2 tl komijnpoeder
1 tl gedroogde oregano
1 blik rode kidneybonen uitgelekt (400 gr)
voor de afwerking
rode ui in dunne halve ringen
stukjes avocado
verkruimelde feta
Wat moet je doen?
Verhit de olie in een pot op middelhoog vuur en bak de paprika en knoflook 4 minuten of tot ze zacht zijn. Roer de bouillon en blokjes tomaat erdoor.
Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe eens in de pot.
Voeg de uitgelekte bonen toe, en laat nog 5 minuutjes koken.
Schep de soep in kommen en serveer de soep met de gewenste garnituur en het brood.
Als je gasten hebt kan je de garnituur in potjes op tafel zetten, zodat iedereen erbij kan scheppen wat hij wenst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Ik lees met veel plezier jullie reacties.