Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

30 april 2015

Kip met noedels van Jamie Oliver

Terug van weggeweest: een kort tripje richting Zuid-Spanje, waar we mochten genieten van een luxe villa met verwarmd buiten zwembad, fitnessruimte, ...
We hebben eens mogen proeven en nu terug naar de realiteit.

Dit receptje is er nog eens eentje van Jamie Oliver uit zijn boek "15 minuten" of zoals bij mij "las comidas de Jamie en 15 minutos". Eerlijk toegeven, ik kook graag zonder tijdsdruk, dus heb ik er niet de timer naast gehouden. Het is zeker snel klaar, en smaakt verrukkelijk.



Wat heb je nodig?

De kip
8 onderste kippenbouten, zonder bot en zonder vel. 
1 kl  à 1 el Chinese 5 kruiden poeder (in het boek staat 1 el, ik zou zeggen naar smaak)
2 el zoete chilisaus
2 el sesamzaadjes
arachideolie of andere plantaardige olie (Jamie gebruikt olijfolie, dat doe ik nooit als ik iets Oosters maak, ik hou de woorden van Sergio Herman hier in het achterhoofd!)

Salade 
200 gr rijstnoedels
sesamolie
2 kropjes gem salade (little gem) of andere salade zoals ijsbergsla in stukjes
als je dat wil een beetje watermeloen (heb ik weggelaten)
een bosje radijsjes in stukjes
een half bosje munt (heb ik ook niet gebruikt)
een half bosje koriander 

Dressing
2 el sojasaus
1 el vissaus
1/2 rood pepertje
1 stuk verse gember (1 à 2 cm)
lenteuitjes
2 limoenen
1 knoflook teen

Wat moet je doen?

Maak de rijstnoedels klaar zoals op de verpakking staat vermeld.

Kruid dan de kip : leg hiervoor de kip op een stukje bakpapier en kruid de kip met een beetje zout en peper en de  Chinese 5 kruiden mix.
Plooi het papier en klop de kip een beetje platter (bijvoorbeeld met een deegrol)

Verwarm in een pan een beetje arachideolie en bak de kip aan.

Ga intussen verder met het maken van de salade: doe hiervoor de noedels in een grote kom, en meng met een beetje sesamolie. (Jamie bakt nog een gedeelte van de noedels apart)
Doe de gems of ijsbergsalade erbij samen met de radijsjes en de korianderblaadjes (en munt)

Maak ook de dressing:
Mix de koriandersteeltjes samen met de sojasaus, vissaus, percepties, gember, knoflook, lenteui, sesamolie en naar smaak limoensap tot een homogeen mengsel.

Intussen is de kip gaar: doe het overtollig vet uit de pan en zet de kip terug op het vuur. Voeg de zoete chilisaus erbij en de sesamzaadjes. 

Werk alles af: doe de dressing bij de salade en meng alles goed.

Serveer de kip samen met de lekker salade. Als decoratie kan je op de kip nog wat korianderblaadjes doen. mi


2 opmerkingen:

  1. Tip: maak het recept zoals in het kookboek beschreven staat. Je zal merken dat het nog voller, frisser en completer van smaak wordt. Vooral de watermeloen geeft een heerlijke frisse smaak, zoals sorbet...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal er aan denken als ik nog eens watermeloen heb. het zal wellicht enkel het idee zijn....

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...