Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

16 februari 2015

No knead bread-PAN RÚSTICO CON SEMILLAS (FÁCIL, SIN AMASADO)

Je komt het regelmatig wel tegen: het "no knead bread". Dit recept komt uit het boek "Pan Casero, van Iban Yarza uitgegeven bij Larousse. 

Het is echt een eenvoudig recept, en zelfs diegene die het meest schrik hebben om een brood te bakken moeten dit eens proberen. Het ziet er geweldig uit en smaakt fantastisch.

Het filmpje op You-tube zet je verder op weg.




Wat heb je nodig?

475 g bloem voor brood
25 gr meel 
330 gr water
10 gr zout
5 gr verse gist of 2,5 gr droge gist
een mengeling van zaden


Wat moet je doen?
dag 1
Los de gist op in het lauwe water (25°C)
Meng dan alle ingrediënten grondig in een grote kom. (met de hand is helemaal goed)
Het deeg zal iets kleverig blijven. (dat moet ook zo)
Laat het 5 minuten rusten. Plooi dan het deeg in de kom een keer dubbel,  herhaal dit 5x. (het filmpje maakt het duidelijk)
Dek de kom af met plastiek folie en zet de kom een nacht in de koelkast.

dag 2
Het deeg zou nu in volume moeten zijn verdubbeld.
Indien dit nog niet zo is, laat het deeg dan nog even uit de koelkast staan.

Haal het deeg heel voorzichtig uit de kom op een bebloemde tafel. Vorm er een rechthoek van. (voorzichtig!)
Doe het deeg dan in de lengte in 2 stukken met een deegsteker.

Maak een handdoek nat en doe de zaadjes in een ruime rechthoekige schaal (even lang als je brood)
Leg een rechthoekig stuk deeg even op de handdoek en en op de zaadjes.

Leg nadien op een met bakpapier beklede bakplaat en draai voorzichtig het deeg in een "kronkel" zie foto. Doe hetzelfde met het tweede stuk.

Laat opnieuw het brood enkele uren rijzen tot het opnieuw in volume is toegenomen.

Verwarm een oven voor op 250°C. Zet terwijl de oven voorverwarmd een metalen schaal onderaan in de oven. 

Op het moment dat het brood de oven ingaat, giet je een half glas water in de schaal. Dit zal stoom creëren. Bak het brood 10 minuten op 250°C en verlaag dan naar 220°C. Bak nog 25 minuten. 






1 opmerking:

  1. Ik ben daar geen held in in 'the art of baking bread' denk ik... maar het ziet er wel superheerlijk uit met die zaadjes. Ik zou het eerlijk gezegd liever bij jou komen proeven maar gezien je zegt dat het niet al te moeilijk is, zal ik het mss toch maar eens moeten proberen ;-)

    http://tastinglifestyle.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.