Uiteraard pleit ik hier nu niet dat je ineens 5 donuts naar binnen moet gaan spelen. Alles met mate!
En laat nog wat over voor de anderen ;-) !
Donuts, en op de achtergond ook Berlijnse bollen |
Product
|
10 stuks
|
30 stuks
|
60 stuks
|
Tarwebloem
|
833 gr
|
2,5 kg
|
5 kg
|
Suiker
|
13,3 gr
|
40 gr
|
80 gr
|
Boter
|
100 gr
|
300 gr
|
600 gr
|
Gist
|
67 gr
|
200 gr
|
400 gr
|
Water
|
417 ml
|
1,25 liter
|
2,5 liter
|
Zout
|
10 gr
|
30 gr
|
60 gr
|
Fondant
|
1 kg
|
3 kg
|
6 kg
|
Chocolade 811
|
333 gr
|
1 kg
|
2 kg
|
Wat moet je doen?
- Maak een soepel deeg op de klassieke wijze. (*)
- Laat rijzen tot een verdubbeling van de omvang.
- Verdeel het deeg in stukjes van 50 gr en bol op.
- Duw met je duim een gaatje in het midden en draai het deeg even rond je duim.
- Leg de donuts per drie of vier op een reepje bakpapier van ca. 8 cm breed.
- Laat ca. 25 minuten rusten.
- Verwarm de frituurolie tot 170°C.
- Laat de reepjes bakpapier in de olie zakken, zo glijden de donuts mooi in de olie.
- Bak ze ca. 3 minuten langs elke kant goudbruin in olie ( 170°C ).
Bestrooi met fijne kristalsuiker. -
Nuttige informatie :
- Je kunt het deeg ook uitrollen en de donuts met een ronde uitsteker ui het deeg steken.
- In het midden gebruik je dan een kleinere uitsteker om het gaatje te maken.
- Je kunt de donuts versieren met fondant in verschillende kleuren.
- Je kunt het deeg ook uitrollen en de donuts met een ronde uitsteker ui het deeg steken.
-
Maak met de bloem een fonteintje op je werkblad.
-
Giet het water in het midden van het fonteintje en los daar de gist in op.
-
Leg het zout en het bereidingsmiddel aan de buitenkant van het fonteintje.
-
Meng de bloem met het water en werk van binnen naar buiten.
-
Zorg dat het zout als laatste mee gemengd wordt.
Kneed totdat je een soepel deeg hebt. -
Controleer of je een “vliesje” kunt trekken.
-
Bol het deeg op en laat het rijzen tussen een deegkleedje.
Deze zien er zo lekker uit, hier moet je wel eens voor zondigen!!!!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Ilse
Ik had een keer donuts gemaakt maar door de olie vond ik ze zo hard aan de buitenkant en niet zoals bijv. Die van de AH dat ze helemaal zacht zijn. Is deze buitenkant ook zo? Wil zo graag een vergelijkbaar recept als die van de AH.
BeantwoordenVerwijderenik kan niet vergelijken met die van AH... ik koop amper nog iets dat ik niet zelf heb gemaakt. Deze zijn wel zacht. Het is alweer een tijdje geleden dat ik er gemaakt heb. Ik zou zeggen, probeer het eens. Misschien had je ze te warm gebakken? of te lang?
VerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
Verwijderen