Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

25 september 2014

Gevulde conchiglioni

Dit is een recept dat al in de delicous van juni 2010 stond. En het doet het nog steeds goed. Het is ideaal vooraf te maken als je gasten ontvangt. Je moet het dan enkel nog in de oven schuiven. Jammer genoeg heb ik er nog steeds geen goede foto van. 
Laat dit jullie echter niet tegenhouden om dit ook een keer klaar te maken.  


Wat heb je nodig?
4 personen
250 gr conchiglione (grote pastaschelpen)
200 gr geroosterde paprika uit pot, gehakt
200 gr gemarineerde artisjokken uit pot of blik, gehakt
100 gr zwarte olijven, gehakt
200 gr feta, verkruimeld
500 gr cherrytomaatjes
2,5 el balsamicoazijn
1 el bruine suiker
80 ml olijfolie





Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200C.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet goed af en zet apart.
Meng in een kom de paprika, artisjok, olijven, feta en royaal zwarte peper maar geen zout en zet apart.
Doe te tomaatjes in een ovenschaal of braadslee van 2,5 liter inhoud. Meng de balsamico, suiker en 2,5 el water en sprenkel het over de tomaten. Vul de pastaschelpen met het paprika-artisjokmengsel en leg ze met de open kant boven tussen de tomaten, liefst alles dicht tegen elkaar aan. .
Lepel de olijfolie erover, dek af met folie en bak 15 min. in de oven. Verwijder de folie en bak nog 5-10 minuten tot de tomaten zijn opengebarsten.
Serveer de pasta met de tomaatjes en de sappen uit de ovenschaal



1 opmerking:

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...