Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

18 september 2014

Friands met speculoos

We konden de laatste dagen nog genieten van mooi nazomerweer, maar toch merk je al aan kleine dingen dat de herfst om de hoek schuilt: eikels en kastanjes beginnen te vallen, vroeger donker, ...
Dat doet me al direct denken aan herfstwandelingen en nadien gezellig binnen genieten van warme chocolademelk en deze cakejes bijvoorbeeld.

Dit recept komt uit het boek Juliette's speculoos. Juliette's  is een artisanale koekenbakkerij in Brugge waar je zeker eens moet langsgaan als je in de buurt bent.

Friands of "Financiers" zijn  kleine cakejes die je in  allerlei smaken kan maken: framboos, chocolade, ...
Maar mijn voorkeur ging dit keer uit naar speculoos.

In dit recept gaan de hele eieren erin, maar vaak wordt enkel het eiwit gebruikt.
Een typische financiervorm is ook rechthoekig, maar vaak zie je ze ook in andere vormen. 
  
Tijd om eraan te beginnen!




Wat heb je nodig?

25 cakejes - en let op : ze zijn snel op!

100 gr boter
3 eieren
125 gr marsepein (of 60 gr amandelpoeder en 60 gr suiker)
40 gr poedersuiker
75 gr bloem
5 g bakpoeder
1/4 tl speculooskruiden


 






Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor p 200°C.
Vet een bakvorm voor kleine cakejes goed in, of gebruik cupcakepapiertjes.
Mix de boter tot een luchtige witte massa.
Kneed een ei door de marsepein en de poedersuiker.
Doet dit bij de boter en meng goed.
Voeg de resterende eieren een voor een toe.
Zeef de bloem, het bakpoeder en de speculooskruiden en spatel onder het deeg.
Breng het deeg met behulp van een spuitzak of 2 lepeltjes in de vormpjes.
Bak 12 minuten en laat afkoelen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...