Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

24 mei 2014

Tapenade van olijven en zongedroogde tomaten

De zon in een potje! Een recept kan je het nauwelijks noemen: de ingrediënten mixen et voila! En ja, zelf gemaakt, smaakt toch zo veel beter...of euh had ik dat al eens gezegd?

De tapenade kan je gebruiken als hapje, als broodbeleg (super lekker in combinatie met geitenkaas), in een gevuld brood, bij vis, ...




Wat heb je nodig?
Dit is een richtlijn: soms moet ik wat meer van het ene en minder van het andere toevoegen, een beetje afhankelijk welke olijven, tomaatjes enz ik gebruik.

200 gr ontpitte groene olijven (uitgelekt gewicht)
10 à 12 zongedroogde tomaatjes op olie
1 à 2 el kappertjes
2 teentjes knoflook

Wat moet je doen?

Doe de olijven, knoflook en zongedroogde tomaatjes in de foodprocessor. Mix even. Voeg dan de kappertjes beetje bij beetje toe. Mix opnieuw. Proef en voeg naar smaak meer olijven, tomaatjes of kappertjes  toe.



1 opmerking:

  1. Altijd lekker als hapje. Heb het nog niet zelf gemaakt eigenlijk, leuke tip.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.