De zon in een potje! Een recept kan je het nauwelijks noemen: de ingrediënten mixen et voila! En ja, zelf gemaakt, smaakt toch zo veel beter...of euh had ik dat al eens gezegd?
De tapenade kan je gebruiken als hapje, als broodbeleg (super lekker in combinatie met geitenkaas), in een gevuld brood, bij vis, ...
Wat heb je nodig?
Dit is een richtlijn: soms moet ik wat meer van het ene en minder van het andere toevoegen, een beetje afhankelijk welke olijven, tomaatjes enz ik gebruik.
200 gr ontpitte groene olijven (uitgelekt gewicht)
10 à 12 zongedroogde tomaatjes op olie
1 à 2 el kappertjes
2 teentjes knoflook
Wat moet je doen?
Doe de olijven, knoflook en zongedroogde tomaatjes in de foodprocessor. Mix even. Voeg dan de kappertjes beetje bij beetje toe. Mix opnieuw. Proef en voeg naar smaak meer olijven, tomaatjes of kappertjes toe.
Altijd lekker als hapje. Heb het nog niet zelf gemaakt eigenlijk, leuke tip.
BeantwoordenVerwijderen