Met deze bloemkoolsalade, doe ik mee aan het Foodblogevent
dat deze maand in het teken staat van seizoens- en streekproducten
dat deze maand in het teken staat van seizoens- en streekproducten
Een beetje lokaal en internationaal door elkaar, moet kunnen. De Belgische bloemkool... ja we mogen toch een beetje trots zijn. Hoewel we dit associëren met de winter: Worst met bloemkool en witte saus... tja, klassiek, gegratineerd, al beter, ... maar bloemkool is eigenlijk een zomergroente en dus ook lekker als salade, met een beetje een Zuiderse touch. Dat moet kunnen...
Dit keer ben ik nog eens te rade gegaan bij Bill Granger "Relax". Relax, wel dat hebben we bij momenten wel eens nodig.
Wat heb je nodig? (4 personen)
1 bloemkool (750gr), in roosjes verdeeld
3 el olijfolie
1,5 el rode wijnazijn
handvol groene olijven, ontpit en fijn gesneden
1 el kleine gezouten kappertjes, afgespoeld
3 augurkjes fijngesneden
3 bosuitjes, fijngesneden
2 el fijngesneden verse bladpeterselie
1/2 tl gedroogde chilivlokken
zeezout
versgemalen zwarte peper
Wat moet je doen?
Klop voor de dressing de olijfolie en rode wijnazijn door elkaar in een kommetje. Voeg de olijven , kappertjes, augurken, bosuitjes, peterselie en chilipeper toe. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Blancheer de bloemkoolroosjes in een grote pan met licht gezouten kokend water, tot ze beetgaar zijn. Giet ze goed af en doe ze direct over in een grote schaal. Schep de warme bloemkoolroosjes voorzichtig om met de dressing. Serveer de salade lauwwarm of koud.
Bron: Bill Granger, Relax
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Ik lees met veel plezier jullie reacties.