De kip blijft heerlijk mals, en smaakt net pittig genoeg.
Wat heb je nodig?
(4 personen)
500 gr kipfilet zonder vel (neem gerust meer kip, want je gaat er meer van eten)
1 stukje galanga of gemberwortel (2 cm)
1 stengel citroengras
100 ml ongezoete kokosmelk
1 el lichtje sojasaus
1/2 tl sambal oelek
1 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen komijn
2 tl rietsuiker
satésaus (zie vorige post)
houten spiezen of metalen
Wat moet je doen?
Indien je houten spiezen gebruikt, leg ze dan in een bak water zodat ze niet verbranden tijdens het bakken.
Dep de kipfilet droog en snij hem in de lengte in 1-2 cm repen.
Schil en rasp de galanga (of gemberwortel) , was het citroengras en hak het zeer fijn.
Roer in een schaal, de galanga en citroengras door de kokosmelk, sambal, koriander, komijn en suiker.
Leg de kip in de schaal en schep alles om. Marineer minstens 2 uur, maar liever nog de hele nacht!
Haal de repen kip uit de marinade en rijg ze golvend aan de houten spiezen. (of metalen).
Rooster de spiezen onder de ovengrill of BBQ. (4- 6 minuten). Draai de spiezen af en toe, en bestrijk de kip met de marinade.
Serveer de satésaus bij de spiesjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Ik lees met veel plezier jullie reacties.