Sauzen maken is niet echt mijn ding: ik moet dat nog wat onder de knie krijgen. Maar deze satésaus, ja, dat is iets anders. Dat is gemakkelijk. Kan je ook gewoon vooraf maken.
Het bewijs is trouwens nogmaals geleverd: zelf gemaakt smaakt veel beter. Toegegeven, de rode currypasta die ik heb gebruikt heb ik niet zelf gemaakt, maar wel van goede kwaliteit. Heerlijk bij een gegrild kipspiesje. (recept komt er volgende week aan)
Wat heb je nodig?
1 stukje gemberwortel van 2 cm, fijngeraspt
1 à 2 tl rode currypasta (te vervangen door 2-3 verse Spaanse pepertjes, fijngehakt)
100 gram geroosterde ongezouten pinda's
(1 el graf, en de rest fijngemalen in de keukenmachine
125 ml kippebouillon
2 tl rietsuiker (of palmsuiker)
2 el vissaus
1-2 el vers geperst limoensap
Wat moet je doen??
Roer de gemalen pinda's in een pan, met de gemberwortel, currypasta, bouillon, suiker en vissaus. Breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag en kook de saus in onder af en toe roeren. Breng hem op smaak met 1-2 el limoensap (+ eventueel zout, maar dat vond ik helemaal niet nodig)
Strooi voor het opdienen de gehakte pinda's erop.
Als er saus over is, schep je hem in een brandschone glazen pot met schroefdeksel, en bewaar hem in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Ik lees met veel plezier jullie reacties.