Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

6 februari 2014

Appelcakejes

Het viel me op dat er de laatste tijd weinig "zoet" op mijn blog is verschenen. Daar brengen we nu terug verandering in. Dit zijn cakejes die aan hun vorm al verraden welk soort cakeje het zal zijn. 
De vorm kocht ik al een tijdje geleden, maar had hem intussen nog maar 1 keer gebruikt. Hoog tijd dus om hem nog eens af te stoffen. De eerste keer had ik er wat te veel vulling ingedaan, maar intussen is dat al opgelost.
Het recept is dat van een eenvoudig, maar lekker vanillecakeje. 
Je kan dit dus gerust ook in een ander vormpje maken.



Wat heb je nodig?
(12-16 gewone cakejes of appeltjes)

80 gr zachte boter
280 gr suiker
240 gr bloem
1 el bakpoeder
1/4 tl zout
2,4 dl halfvolle of volle melk
2 grote eieren
1/4 tl vanille extract
een paar theelepels puur cacaopoeder
appels in 4 en dan in schijfjes

Wat moet je doen?

Verwarm de oven op ongeveer 160 gr. (ik bak ze altijd aan een redelijke lage temperatuur)
Gebruik een handmixer of standmixer met platte deeghaak en klop de boter, suiker, bloem, bakpoeder en zout op lage snelheid tot de ingrediënten goed zijn gemengd en een kruimelig mengsel vormen.

Klop de melk met de eieren en het vanille extract met een garde goed door elkaar.

Zet de mixer op lage snelheid, en klop 3/4 van het melkmengsel door de droge ingrediënten. Klop alles goed door elkaar en schraap de zijkanten van de kom schoon. Voeg de rest van het melkmengsel toe en klop het beslag op lage snelheid glad.

Hou een klein beetje van het beslag apart en voeg er het cacaopoeder aan toe.

Vet de cakevormpjes in.
Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes. (doe er niet te veel in)
Leg in elk vormpje 3 schijfjes appel. Doe nu een klein beetje van het chocoladedeeg in het steeltje van de vorm.

Bak ongeveer 20 minuten in de oven.












Bron: The Hummingbird bakery

2 opmerkingen:

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...