Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

24 maart 2013

Quiche met witloof, prei en geitenkaas (+ spek)

We kennen in België uiteraard de klassieker "witloof met hesp in de oven".
Super lekkere ovenschotel, en dit is een beetje de taartvorm ervan. Ben je vegetarisch, laat je het spek weg, lust je geen schimmelkaas, gebruik je gewone geitenkaas.. ach, jullie weten wel wat jullie dan moeten doen hé.







Wat heb je nodig?

4 struikjes witloof
2 dunne preien
eventueel bacon of spekreepjes
4 eieren
¼ l room
100gr blauw aderige geitenkaas (of mix van geitenkaas, en schimmelkaas)
vers gemalen peper
boter



Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij het schoongemaakte witloof in dunne ringen. Doe hetzelfde met de prei.
Klop de eieren door de room, snij de kaas in kleine stukjes en schep door het ei-roommengsel.
Smeer een ronde vorm met een diameter van 22-24cm dun in met boter. (of gebruik bakpapier). Bekleed de bodem met het bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in.
Bak de witloof en preiringen in een beetje boter enkele minuten in een pan op een matig vuur. Bak ook eventueel de bacon of spekreepjes.
Verdeel spek/bacon, witloof en prei over de deegbodem en giet er het ei-roommengsel overheen.
Bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin.
Lekker met een groene salade.
 

1 opmerking:

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...