Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

14 oktober 2012

Appelcrumble (taart)

Je moet altijd positief blijven: slecht weer buiten? Ideaal bakweer!
We hebben nog een hoop appels, ideaal voor een lekkere appeltaart die smaakt naar appelstrudel...



Wat heb je nodig?

het deeg
140 gr speltmeel
1 tl bakpoeder
100 gr boter
100 ml zure room
1 ei
1/2 tl vanilearoma
50 ml honing

de vulling
70 gr rozijnen
4 appels
1 tl kaneelpoeder
1 tl vanillesuiker

de curmble
180 gr speltmeel
75 gr koude boter
75 ml honing

Wat moet je doen?

Het deeg
Roer de boter romig met de honing en 4 el heet water. Vermeng met de zure room, vanillearoma, het ei en een snuifje zout; Zeef de bloem en de bakpoeder en spatel ze erdoor.
Beboter een springvorm (28 cm) en schep er het beslag in. Zet in de koelkast.

De vulling
week de rozijnen even in kokendheet water en laat uitlekken. Schil intussen de appels en snij ze in blokjes. Mens de blokjes met de kaneel, vanillesuiker en de uitgelekte rozijnen.

De crumble
Kneed de boter met de honing en het meel met de vingers door elkaar tot je "kruimels" hebt. Zet even in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 150°C. Schep de appelmix op het deeg, stooi de crumble erover. Bak 40 tot 45 minuten in het midden van de oven. Bestuif voor het serveren eventueel met poedersuiker.


Tips and tricks

Lekker met een bolletje speculaasijs.
Als je geen speltmeel in huis hebt, met tarwemeel gaat dit natuurlijk ook.

2 opmerkingen:

  1. Dit ziet er weer heerlijk uit! Ik ben dol op alles wat te maken heeft met appels!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt goed! Ik heb nog appels liggen. Misschien maak ik ook wel een crumble!
    :)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...