Echt een topgerechtje. En voor de vegetariërs, die laten de gedroogde ham gewoon weg. Dat is echt geen probleem, het blijft een heel smaakvol gerechtje.
Wat heb je nodig (4 personen)
- 500 g spaghetti
- 5 eieren
- 8 fijne sneetjes gedroogde ham
- peper
- bussel groene asperges
- naar keuze, nog wat erwten, tuinbonen, ...
- parmezaanse kaas (geraspt 200gr - koop een blok en rasp hem aub zelf, zoveel beter!)
- gedroogde ham (8 plakken Gandaham bijvoorbeeld)
Wat moet je doen?
Groene asperges hoef je nauwelijks te schillen, joepie. Breek enkel het kontje van de asperges af en schil eventueel de onderzijde een beetje. Snij de zachtere kopjes van de asperges eraf. Snij elk kopje overlangs middendoor.
Snij de aspergestengels nu één voor één in flinterdunne lange slierten met behulp van de dunschiller. Zo krijg je een hele hoop tagliatelle van asperge, die later in de pastaschotel verwerkt worden.
Breng een grote pot gezouten water aan de kook.
Aangezien verse spaghetti maar enkele minuten gekookt moet worden, ben ik begonnen met de asperges eerst 3 minuten te koken en heb ik nadien de spaghetti erbij gedaan.
Gebruik je gedroogde spaghetti, moet je andersom te werk gaan, en eerste de spaghetti koken en na enkele minuten de asperges erbij doen. Reken erop dat de asperges 3 minuten moeten koken.
Meng intussen 3/4 van de de parmezaanse kaas met de eieren in een kom.
Giet de pasta met de groenten af en doe ze terug in de kookpot. Voeg het eiermengsel erbij en kruid nog wat bij met peper indien gewenst.
Serveer de pasta met de gedroogde ham en eventueel nog wat van de resterende Parmezaanse kaas.
Smakelijk!
Lekker!...
BeantwoordenVerwijderenLiefs
Christine