Laat de lente en zomer maar vlug komen: zodat we terug kunnen oogsten uit onze moestuin.
Het recept hieronder komt uit het boek Turquoise van Greg en Lucy Malouf.
Ronde gele courgette |
Het is een heerlijk licht vegatarisch gerechtje, lekker met een frisse salade. Je kan dit ook serveren als een voorgerechtje.
Wat heb je nodig?
- 500 g courgette
- zeezout
- 1 kleine ui, geraspt
- 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
- 100 g feta, verkruimeld
- 4 el dille, fijngehakt
- 2 el bladpeterselieblaadjes, fijngehakt
- 2 eieren, losgeklopt
- 50 g tarwebloem
- 1 el rijstbloem (bij de biowinkel te krijgen)
- versgemalen zwarte peper
- olijfolie
Rasp de courgette grof en doe hem in een vergiet. Strooi er wat zout over, meng het door de rasp en laat die 20 minuten uitlekken. Spoel de courgette kort af en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Dep hem dan droog met keukenpapier.
Meng in een grote kom de courgette met de ui, knoflook, feta, kruiden en eieren. Zeef beide soorten bloem, meng er naar smaak zout en peper door en meng het meel door het courgettemengsel.
Verhit op middelhoog vuur een beetje olie in een antiaanbak-koekenpan. Schep een kleine eetlepel van het courgettemengsel in de hete olie en druk het voorzichting plat. Bak de beignets 2 minuten aan weerskanten of tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze gloeiend heet.
En dan... genieten.
Oh dit ziet er schitterend uit! Ik ga dit jaar ook voor het eerst eigen groentjes kunnen kweken. Courgette staat zeker al op de lijst, en daarna maar ik er dit recept mee!! Heb je die nu al gezaaid trouwens?
BeantwoordenVerwijderenAan de moestuin moeten we nog beginnen. Ik ga zeker de courgettebloemen nu ook verwerken.
BeantwoordenVerwijderen