Foodblogevent augustus 2014
bijwerking 30/8/2014
Citroentijm ruikt gewoon super! En jullie weten intussen wel dat ik geen kruid of specerij schuw in mijn gerechten, dus ook niet in mijn cakes. Het is echt een supercake, die je zo doet wegdromen naar een mooie zonnige en warme zomer...
bijwerking 30/8/2014
Citroentijm ruikt gewoon super! En jullie weten intussen wel dat ik geen kruid of specerij schuw in mijn gerechten, dus ook niet in mijn cakes. Het is echt een supercake, die je zo doet wegdromen naar een mooie zonnige en warme zomer...
Citroentijmcake
|
Wat heb je nodig?
Citroensiroop (optioneel)
Wat moet je doen?
190g bloem
190g suiker
190g zachte boter
25ml zure room
3 tl citroentijm fijngehakt
1 tl bakpoeder
¼ tl zout
3 eieren
Geraspte schil van 2 citroenen
Citroensiroop (optioneel)
40g suiker
Geraspte schil en sap van 1 citroen
2 tl citroentijm, fijngehakt + extra voor decoratieWat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 170°C.
Vet een bakblik in met boter en bestuif met bloem.
Gebruik een handmixer of standmixer met platte deeghaak en klop de boter, citroenrasp, tijm en suiker op lage snelheid door elkaar. Klop het mengsel dan op matige snelheid licht en romig. Voeg de eieren een voor een toe. Klop goed na elke toevoeging en schraap ook de zijkanten van de kom schoon.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen in een kom en voeg dit mengsel in twee porties toe aan het boter -eimengsel. Meng alles licht door elkaar. Voeg de zure room toe en giet het beslag in het bakblik.
Bak de cake 40-50 minuten tot hij stevig aanvoelt. (doe de priktest)
Maak intussen de siroop. Doe alle ingrediënten in een kleine pan en voeg 40ml water toe. Breng dit mengsel aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Giet de siroop over de gare cake zodra die uit de oven komt.
Laat nog even in het bakblik zitten en laat hem nadien afkoelen op een rooster.
Garneer de cake nog met wat takjes citroentijm.
bron: Cake days: the hummingbird bakery
Het ziet er overheerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenLiefs
Christine
Thank you for the lovely mention Anke. Your lemon thyme cake is gorgeous, I love the shape on the sides left by the tin. Beautiful cake, bet it tasted amazing too!
BeantwoordenVerwijderenGefeliciteerd, je hebt met dit recept het foodblog event gewonnen!
BeantwoordenVerwijderenGefeliciteerd Anke, nu nog het nieuwe thema voor september, ben benieuwd?
BeantwoordenVerwijderen