Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

18 februari 2016

Rijstvermicellisalade

Deze frisse en pittige salade is een schot in de roos. Er moet wel wat gesneden worden, maar het is de moeite waard, en je hebt meteen ook een grote portie. Ook ideaal als lunch mee te nemen, zeker in de zomer. Ik heb de salade geserveerd met dimsum, maar kort gegrilde, in dunne plakjes gesneden biefstuk kan ook voor de liefhebbers. 



Wat heb je nodig? (6 personen)

2 el gepelde ongezouten pinda's
150 gr rijstvermicellinoedels (zie verpakking voor te garen)
2 tl sesamolie
enkele slabladeren
een stukje komkommer, in de lengt gehalveerd en in dunne plakjes
2 wortels, geraspt
100 g taugé (sojascheuten)
handje verse muntblaadjes en korianderblaadjes
1/2 kleine rode ui in hele dunne plakjes
2 bosuitjes in ringetjes

dressing
sap van 2 limoenen
2 el vissaus
4 tl suiker
2 teentjes look
1-2 verse chilipepers zonder zaak en kleingesneden
4 tl sesamolie

voor erbij eventueel
limoenen in partjes

Wat moet je doen?

Rooster de pinda's, laat ze afkoelen en wrijf de velletjes eraf. Hak de pinda's grof.

Kook de noedels volgens de verpakking,  spoel ze grondig met koud water en laat ze uitlekken.
Schud de 2 tl sesamolie erdoor.

Meng voor de dressing het limoensap met de vissaus en suiker, tot de suiker is opgelost. Plet de knoflook en doe de look bij de dressing. Voeg ook de chilipeper en sesamolie toe.

Snij de slabladeren in reepjes en leg ze op een schotel. Meng alle andere groenten met de noedels en de helft van de pinda's. Doe de dressing erbij en meng alles goed. Verdeel dan de noedels over de slablaadjes. 
Serveer met de partjes limoen en de rest van de pinda's.


1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit, mij kan je altijd verleiden met Aziatisch getinte gerechtjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.