Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

23 juli 2015

Update en Crema Catalana

Niet te geloven hoe snel de tijd toch kan gaan. Eindelijk nog eens even een momentje om een stukje te schrijven op mijn blog.
Een paar projecten, examens in juni, ... van het ene kwam het ander en schoot de blog er altijd over.

Een vakantie van drie weken zit er uiteraard ook voor iets tussen.
Gewoon eens niets doen, ... genieten van de rust, de stilte, de omgeving...
Gezien ik geen oven had, werden er eens andere desserts gemaakt, en die werden ook zeer goed gesmaakt.





Wat heb je nodig (4 personen)

500 ml melk
1 kaneelstokje of een snufje poeder
een schil van 1 citroen
4 dooiers
125 gr fijne suiker
20 gr maïzena
60 gr rietsuiker om te branden
brander

Wat moet je doen?

Verhit een potje met de melk, kaneel en citroenschil op een laag vuur.
Doe intussen de dooiers in een grote kom en klop er de fijne suiker door tot het mengsel romig en lichtgeel van kleur is. Klop er dan de gezeefde maïzena door.

Giet het hete melkmengsel door een fijne zeef en klop het door het dooiermengsel.

Doe het mengsel opnieuw in het potje/pan en zet die op een laag vuur.
Blijf roeren tot het mengsel dik begint te worden.

Giet de warme crème voorzichtig in 4 kleine aardewerken schaaltjes. 
Zet de crème minstens 2 uur in de koelkast.

Bestrooi de crèmes vlak voor het serveren met rietsuiker en karameliseer ze.



2 opmerkingen:

  1. De tijd vliegt inderdaad, Anke! Maar die crème catalan ziet er wel goed uit. vooral de smaak van kaneel kan mij persoonlijk wel bekoren. x Sarah

    http://tastinglifestyle.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...