Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

1 februari 2015

Broccoli salade

Ik hou van broccoli. Niet enkel omdat ik het lekker vind, maar omdat het zo veelzijdig is. Je kan er van alles mee doen.  Het past zowel bij vlees, vis, in pasta, quiche, de Aziatische keuken, ... en als salade.
Ook nu weer een lekker eenvoudig bijgerecht.



Wat heb je nodig?

Een stronk broccoli, in hapklare stukjes, gekookt
100 gr gebakken bacon of spek in reepjes
Een handvol rozijnen
Een handvol noten, even aangebakken in de pan zonder olie, fijngehakt 
(kan je vervangen door pompoen zaden, of zonnebloempitten)
1/2 rode ui, fijngesneden
2 el mayonaise
1/2 el witte wijnazijn
Naar smaak nog wat peper en zout

Wat moet je doen?

Meng alle ingrediënten. behalve de mayonaise en witte wijnazijn.
Dit kan je alvast vooraf doen, zodat alle smaken zich goed kunnen mengen.
Op het moment dat je de salade gaat serveren, meng je de mayonaise, samen met de azijn.
Meng met de salade, en serveer. 

Voor de vegetariërs: laat de bacon weg, maar kruid dan wel wat bij.




1 opmerking:

  1. hoi anke,
    leuk recept en inderdaad broccoli is een product dat veelzijdig kan gebruikt worden.
    zal het hier eens proberen.

    liefs
    ohladybake

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.