Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

22 januari 2015

Remy's ratatouille

Via Tasting Lifestyle heb ik opnieuw de "Liebster award" gekregen. Wauw, voor de 2de keer al...
Ik zal de vragen zeker nog beantwoorden.

Ik merk dat ik de laatste tijd wat meer zoetigheden heb gepost, en daarom eens iets totaal anders. Een hartverwarmend gerechtje... dat kunnen we nu wel gebruiken!En Remy heeft gelijk: het oog wil ook wat... een feestelijke presentatie van de klassieke ratatouille. Ideaal als garnituur bij een lekker stukje vlees of vis. Het combineert gewoon perfect bij zowat alles.Eens in de oven heb je er ook geen kijken meer naar!

Dit recept komt van bij www.culy.nl, een leuke website voor foodies.




Wat heb je nodig?

1 aubergine
1 groene courgette
1 gele courgette (als je die kan vinden)
3-4 tomaten
Tomatenpassata
1/2 ui
2 teentjes look
3 el olijfolie een paar takjes tijm

Wat moet je doen
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Verdeel de tomatenpuree over de bodem van je ovenschaal als een soort bodemlaagje. Strooi hierover de fijngesnipperde ui en fijngesneden knoflook, een eetlepel olijfolie en roer eventjes door.
Was de groenten en snijd de kontjes van de courgette en aubergine af en de kroontjes uit de tomaten. Snijd alle groenten in dunne plakjes, met een superscherp mes of met een mandoline (alleen tomaten werken daar vaak niet zo goed op).
Leg de plakjes groenten om en om mooi gedrapeerd over de tomatensaus op de bodem; je kunt ze rechtop zetten of wat platter leggen, dat is aan jou. Besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met takjes tijm, die je van de steeltjes afritst.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie of bakpapier (volgens Rémy in de film moet dat precies op de maat, zie de video hierboven!). Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven. Als het geheel nog niet gaar en geroosterd genoeg is, kun je het nog 10 minuutjes terugzetten zonder de folie eroverheen. Houd de oven wel in de gaten; je wil niet dat de groenten verbranden.




2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de vermelding Anke! Ik kijk al uit naar jouw antwoorden :-)
    Deze ratatouille ziet er leuker uit dan de traditionele, en ik kan me inbeelden dat ze ook veel mooier en makkelijker opdient bij een maaltijd. lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hou van de ratatouille en die van jou ziet er geweldig uit.
    Ik zal zeker dit recept proberen.
    Dank u!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...