Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

4 november 2014

Palomitas con pimentón: popcorn met paprikapoeder


Het lukt me schijnbaar even niet om wekelijks een update te geven: er is altijd wel iets anders dat moet of mag. Een weekendje naar 's Hertogenbosch bijvoorbeeld: een aanrader!
Dat neemt niet weg dat we intussen wel degelijk weer inspiratie hebben opgedaan, en  hebben geëxperimenteerd.
Voor nu, geen recept, of dat kan je het toch niet noemen: maar wel een super lekker hapje. Let wel op, ook super verslavend!

En ja ik kon het niet laten om dit nog eens een Spaanse touch te geven.



Wat heb je nodig?
Mais voor popcorn
Olie
Pimentón (picante, dulce, ...)
Zout

(de smaakmakers naar smaak)

Wat moet je doen?
Verwarm in een pot een klein beetje olie. Doe de mais erbij, ongeveer de bodem (niet te veel!)
Doe het deksel op de pot. En dan wachten! Zodra het begint te poffen, mag het vuur wat minder en blijven schudden met het potje. Als je niet meer hoort, kan je het deksel openen, en de "palomitas" bestrooien met de paprikapoeder en zout.

Verslavend!





2 opmerkingen:

  1. Hmm kan niet slecht zijn. De foto vind ik alleszins zo schattig! Mooie kleurtjes...

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.