Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

19 juni 2014

Mojitococktail cupcakejes

Voor de laatste Cubaanse salsa les (die ik jammer genoeg zelf heb moeten missen) voor de zomervakantie, had ik voor iedereen een Mojito cupcake gemaakt. En net zoals de cocktail, met rietje en parasol ;-)

Je kan voor een iets meer sobere decoratie uiteraard ook muntblaadjes of limoenzeste gebruiken.

Voor een zomerparty kan je deze cakejes in het klein maken! 



Wat heb je nodig?
(ong 24)

200 ml witte rum
280 + 60 gr suiker
80 gr boter
240 gr bloem
1/2 tl zout
3 tl bakpoeder
2 tl limoenzeste
2 tl citroenzeste
2 el gehakte muntblaadjes
2 grote eieren
240 ml melk
1 tl vanille essence

Frosting
Ik gebruik hier ook weer graag de roomkaas frosting, omdat dit toch net iets minder zwaar is.
300 gram poedersuiker (is een doosje + 50gr)
50 gram boter
125 gram roomkaas (zoals Philadelphia origineel dus1/4 tl limoenzeste
1/4 tl citroenzeste

2 tl - 4 tl witte rum

Gebruik je niet graag echte rum, kan je altijd opteren voor de rum essence.

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 170°C.
Doe de rum samen met 60 gr suiker in een sauspan en laat tot de helft inkoken en afkoelen.
Klop de boter, suiker, bloem, zout, bakpoeder en de zestes samen .
Meng de eieren, de melk en de vanille essence apart in een kom.
Giet dit mengsel beetje bij beetje bij het andere tot een glad deeg.

Bekleed een muffinplaat met cupcakepapiertjes en vul ze tot 2/3.
Plaats in de oven en bak ongeveer 15 tot 20 minuutjes. (doe de caketest)

Als de cakejes nog warm zijn, lepel er dan de rum siroop over en laat volledig afkoelen.

Frosting
Doe de poedersuiker en boter in een beslagkom en mix tot alles goed vermengd is. Je krijgt een heel erg poederige massa waarin je de boter bijna niet ziet. Maar controleer even dat er geen klonters meer inzitten.
Doe de zeste, en rum erbij.
Voeg de roomkaas in één keer toe en klop tot alles vermengd is. Voeg nu eventueel enkele druppels kleurstof toe. Klop tot slot nog ongeveer 5 minuten op hoge snelheid zodat de frosting heel erg luchtig wordt. Niet te lang, want dan heb je weer kans dat de frosting lopend wordt.

Als de cakejes zijn afgekoeld, kan je ze naar keuze versieren: swirl, parasol, rietjes, muntblaadje...






bron: Hummingbird Bakery


2 opmerkingen:

  1. Waw, zomers en ziet er lekker uit! Jammer dat ik niet in jouw les zat :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo origineel! Heel knap, ook de afwerking!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...