Het recept is ook na te lezen op Njam tv
En aangezien chocolade en noten in aanmerking komen voor het Foodblogevent van april 2014 met als thema "Plantaardig", lijkt me dit een ideale 2de inzending.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 12 stuks (dat zijn er grotere dan die van mij op de foto)
200 g | fondantchocolade | ||
---|---|---|---|
120 g | griessuiker | ||
3 | eieren | ||
130 g | boter | ||
50 g | bloem | ||
20 g | amandelpoeder | ||
60 g | grof gehakte walnoten | ||
60 g | macadamianoten |
Wat moet je doen?
Snijd de chocolade in kleine stukjes en smelt ze op de laagste stand in de microgolfoven. Stop om de 30 seconden en roer de massa flink door elkaar. Herhaal dit tot de chocolade volledig gesmolten is en ongeveer 45 °C warm is.
Breek de eieren in een kom, voeg er de suiker aan toe en meng. Doe er dan de zachte boter bij en meng goed.
Roer er daarna de bloem en het amandelpoeder door. Giet er de gesmolten chocolade bij en doe er ook de gehakte walnoten en de macadamianoten bij. Roer verder tot alle ingrediënten zijn vermengd.
Ze zien er alvast heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderen