Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

27 september 2013

Gevulde auberginerolletjes

Ja inderdaad, weer een vegetarisch gerechtje. Maar zelfs een vleesfanaat zal dit zeker kunnen waarderen. Gegrilde aubergines gevuld met ricotta, mozarella en basilicum in een tomatensaus. Heerlijk met nog wat tagliatelli erbij en een frisse salade. Een top zomergerecht! Al mag dit van mij heel het jaar door op tafel komen.


Wat heb je nodig?
(4 personen)
2 aubergines
2 kleine uien
5 teentjes look
1 groot blik tomaatblokjes
1/3 dl groentebouillon
125 gr ricotta
125 gr mozzarella
25 gr gemalen parmezaan
olijfolie
verse basilicum
peper en zout

Wat moet je doen?

Snij de aubergines in de lengte in plakken. (als je dat wenst kan je ze met zout bestrooien, 30 minuten laten staan, nadien afspoelen en droogdeppen: tegenwoordig is dat volgens mij niet echt meer nodig, de aubergines zijn niet meer zo bitter)
Leg ze op een ingevette bakplaat, bestrijk ze met olie en grill ze.

Maak intussen de saus.
Snipper de ui en de look en fruit ze glazig in een eetlepel olie. Blus met de bouillon. Doe er de tomaatblokjes bij. Laat tien minuten onafgedekt sudderen. Kruid met peper en zout.

Verdeel de ricotta over de gegrilde augerbineplakken. Leg er een paar blaadjes basilicum op en een stukje mozzarella. Kruid met peper en zout en rol de plakken stevig op.

Schep de helft van de tomatensaus in een ovenschaal. Schik de rolletjes erbij. Schep er de rest van de tomatensaus op. Bestrooi met de gemalen parmezaan.

Zet 20 tot 25 minuten in de oven op 200 °C.

1 opmerking:

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...