Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

5 oktober 2013

Scampi's in sausje met pastis en zwarte pasta

Wil je iets eenvoudig, maar toch iets feestelijker, wel dan is dit gerecht er voor gemaakt.
Scampi's zijn altijd dankbaar om in de vriezer te hebben. Je kan er eindeloos mee variëren.  En dit recept maakt het toch weer anders. Zeker als je zwarte pasta gebruikt.
Het vraagt een klein beetje snij en voorbereidingswerk, maar op het moment zelf is het snel klaar.
Zelf heb ik er nog extra groenten aan toegevoegd, zo zijn we, en bij dit gerechtje bij voorkeur venkel en voor een groene frisse kleur broccoli.




Wat heb je nodig?
500 gr scampi's
pastis, of gelijkaardig
1 sjalot of klein rood ajuintje
citroensap
2 tenen look
250 ml room
1 el venkelzaadjes
olijfolie
peper en zout

1 venkel, in fijne stukjes gesneden.
1 broccoli, in roosjes en steel geschild en in stukjes

Wat moet je doen?
Breng water aan de kook in een grote pot. Kook de broccoli gaar en giet af.
Doe opnieuw water in dezelfde pot, om de pasta te koken.
(of gebruik hetzelfde water, zijn we weer milieu en energiebewust)

Doe olijfolie in een pan, en stoof de venkel aan tot deze gaar is. Zet even apart in een potje.

Pel ondertussen de scampi's en maak ze schoon. Dep goed droog.
Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn.

Verhit opnieuw olie in de pan waarin je de venkel hebt gestoofd. Bak de scampi's samen met de sjalot, knoflook en venkelzaadjes 1 minurt op hoog vuur.

Blus met een scheut pastis en laat de alcohol verdampen. Voeg de room toe en laat nog 2-3 minuten koken tot de saus indikt.

Neem van het vuur, breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Voeg de venkel en broccoli toe.

Schep de pasta in een bord, en leg de scampi's en groenten errond.
Je kan nog afwerken met bladpeterselie indien gewenst.



Bron: gebaseerd op Libelle lekker, augustus 2013, Scampi's met pastis



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.