Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

30 maart 2013

Vrolijke paasklokken


The sun is up, the sky is blue,

spring's bursting into life & everything's new!

.
Deze vrolijke paasklokken zijn van speculaas. En nee speculaas eet je niet alleen met Sinterklaas... de Paashaas lust die ook! En ik heb me nog eens kunnen uitleven met de verpakking.

Het recept komt uit het boek Juliette's Speculoos.


Wat heb je nodig?

400 gr boter
500 gr bruine suiker
200 br blonde cassonade
1 ei
50 gr water
1 kg bloem
10 gr bakpoeder
10 gr speculaaspoeder




Wat moet je doen?

Een keukenrobot is hiervoor ideaal.

Maak de boter mals en voeg de suiker toe. Meng het ei door de massa en kneed terug goed door. Doe hetzelfde met het water.
Zeef de bloem me thet bakpoeder en kruiden boven het deeg. Kneed alles terug goed tot je een kruimelijk deeg krijgt. Blijf kneden tot zich een bol vormt. Laat het deeg in plasticfolie een nachtje in de koelkast rusten.

Verwarm de oven op 180°C.
Rol het deeg uit op 4 mm dikte en steek de koekjes met een vormpje uit.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes ongeveer 14 minuten. (Bij was 11 minuten voldoende!, kijk dus goed)
Duw op het midden van de speculoos en als ze terugveert is ze goed.
Laat afkoelen voor ze van de bakplaat te nemen. Je kan ze ook voorzichtig van de plaat nemen en laten afkoelen op een rooster.
(speculoos is nog zacht als ze uit de oven komt, en wordt pas hard bij het afkoelen).

Nadien heb ik ze nog versierd met icing.

Tips & trics:
Ik heb van alles de helft genomen, behalve het ei...
En dan heb je al heel wat koekjes.
Blijkbaar kan je het deeg wel in porties invriezen, je moet het dan wel de dag voorzien uit de vriezer halen.

3 opmerkingen:

  1. Wow, zo mooi dat je ze versierd hebt Anke! Een recept om uit te proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gedaan met die icing. Ik heb vorige week koekjes versierd met icing, dat ging mij niet zo goed af. Lekker waren de koekjes gelukkig wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...