Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

28 maart 2013

Cocktail: Figs in space (Manuel Wouters)

Onlangs heb ik een super lekkere cocktail mogen proeven. Nu ben ik niet zo een cocktaildrinker, en heb ik zeker geen barkast vol flessen... Als het echter wordt aangeboden ben ik uiteraard altijd wel bereid om een glas aan te nemen.
En dit is echt wel super lekker. Misschien komt het omdat er maar 1 sterke drank als basis wordt gebruikt, en geen mix. Dus hoef je ook geen 5 verschillende flessen in huis te hebben. 1 fles wodka volstaat...


Foto: Njam TV
Wat heb je nodig?

4,5 cl Wodka
3 cl vers limoensap
2 cl gembersiroop
1 cl suikerwater
2 cocktaillepel rietsuiker
1 cm verse gember
2 verse vijgen
8 tal ijsblokjes
1 partje limoen

martiniglas

Wat moet je doen?

Blend de vijgen tot puree. Doe de rietsuiker in het mixglas en voeg er de verse gember aan toe. Kneus tot het sap goed zichtbaar is. Giet er de wodka, de gembersiroop, het suikerwater en het limoensap bij.
Voeg twee cocktaillepels vijgenpuree toe. Vul de shaker met ijsblokjes, zet het mixglas erop en schud krachtig.
werk af:
Strain de cocktail in het martiniglas en garneer met een limoenwieltje.


Gembersiroop

Wat heb je nodig?
250 ml water
500 gr rietsuiker
150 gr vers geschilde gember


Wat  moet je doen?
Mix de gember in een blender tot het pulp goed zichtbaar is. Neem een steelpan en los de suiker op in het water. Voeg het gemberpulp samen met het suikerwater en warm langzaam op tot tegen het kookpunt.
Laat afkoelen en zeef de gembersiroop twee- tot driemaal zodat het meeste pulp eruit is.
Bewaar in fles of bokaal met dop.

Suikerwater

Wat heb je nodig?
2 koppen kristalsuiker, 1 kop water

Wat moet je doen?
Neem een steelpan en breng het water aan de kook. Zet het vuur lager en doe de suiker in het warme water, los de suiker al roerend op. Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost.
Laat de siroop niet koken anders wordt hij te zoet en te dik. Laat het suikerwater afkoelen en bewaar in een fles met dop.


 



tip:
Suikerwater bewaar je het best in de koelkast. Je kan de kristalsuiker ook vervangen door rietsuiker, dan krijg je een amberkleurige siroop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...