Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

25 december 2012

Mediterrane visstoofschotel

Gisterenavond [kerstavond] een overheerlijke visstoofschotel gemaakt. Misschien zelfs meer soep... maar zeker om duimen en vingers van af te likken. Het recept komt uit het boek 'Kook' van Lesley Waters.

Wat heb je nodig?

1 grote venkelknol
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
200 ml witte wijn
300 ml visbouillon
800 gr tomatenstukjes uit blik
250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
500 gr zeeduivelfilet [of andere stevige vis] in stukken van 4 cm
12 mosselen [mag altijd meer]
12 grote ongepelde rauwe garnalen wonder kop [type scampi]
zout en peper

Wat moet je doen?

Maak de venkel schoon [middenstuk eruit] en hou wat van het groen over. Snij hem dan in fijne stukken. Verhit de olie in een pot en laat de venkel hierin zeker 5 minuten smoren. Doe de knoflook erbij en laat nog 1 minuut meebakken. Voeg dan de wijn, bouillon, stukjes tomaat toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus 5 minuten pruttelen. Doe de kerstomaatjes erbij en laat ze ook 5 minuten mee koken. Proef en voeg desgewenst wat peper en zout toe.

Doe de zeeduivel erbij en laat de saus weer pruttelen. Roer de mosselen en garnalen erdoorm doe een deksel op de pan en stoof het geheel ongeveer 5 minuten, tot de mosselen zich openen en de vis gaar is.

Scheo de stoofschotel in diepe borden of kommen. Strooi het achtergehouden venkelgroen erover en dien op met knapperig brood om in de saus te doppen!






PS Ik had geen venkel, en heb prei in de plaats genomen. Ik heb er ook nog een rode paprika bijgevoegd.
Lust je geen mosselen, laat ze dan weg en gebruik eventueel dan Sint-Jacobsvruchten. [vooraf even kort bakken en in het bord leggen en de rest erbij doen]

1 opmerking:

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...