Het recept komt uit de Ambiance Special Lente-Zomer, april 2011.
Wat heb je nodig?
(zie opmerkingen onderaan)
200 gr jamón ibérico
50 gr boter
75 gr bloem
1 ei (losgeklopt)
8 dl melk
olijfolie
paneermeel, bloem en eiwitten (3)
platte peterselie
Wat moet je doen?
Snij de ham in fijne reepjes en breng ze in de melk aan de kook. Laat alles samen afkoelen.
Zeef de melk voor gebruik en hou de ham apart.
Smelt de boter in een potje en strooi er de de bloem over. (roux)
Spatel tot een kruimelige massa en klop er geleidelijk aan met de garde de melk bij. Laat de melk onder voortdurend roeren indikken. (5 minuten ongeveer)
Roer van het vuur snel het ei erdoor. Snij de peterselie fijn en voeg de peterselie en hamblokjes bij de saus.
Giet alles in een rechthoekige schaal die bekleed is met huidhoudfolie. Laat dit mengsel minimum 4 uur opstijven in de koelkast. (het beste maak je dit mengsel een dag vooraf).
Stort de hammengeling uit en versnij in gelijke porties. Haal de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte eiwit en het paneermeel.
Frituur ze in hete olijfolie of andere geschikte olie.
Serveer met een frisse salade en enkele partjes citroen.
PS ik was wat teleurgesteld in het resultaat:
1. de vulling was niet erg stevig, en het was dus moeilijk om hiervan kroketjes te vormen.
2. te weinig ham tov het geheel
In de toekomst (en dat zal wellicht binnenkort zijn) ga ik dus minder vocht gebruiken en 50 gr extra ham. Als basis recept ga ik verder op de verhouding van de garnaalkroketjes.
En zo hebben we weer iets bijgeleerd!
Ziet er weer heel lekker uit Anke! Smakelijk!!
BeantwoordenVerwijderenLiefs
Christine
Was niet helemaal tevreden. Te weinig ham tov vulling. Ga verhouding van de garnaalkroketjes eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenhttp://donnacaramella.blogspot.nl/search/label/garnalen