Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

29 oktober 2012

Halloween Foodswap

Het is wat stilletjes geweest op mijn blogje, maar dat wil niet zeggen dat we niets hebben gedaan. In tegendeel zelfs. We waren alles aan het voorbereiden voor de Foodswap, georganiseerd door Es' Factory.
Dit was in het teken van Halloween. Ideeën zoeken, kiezen, ... er is zo veel. Uiteindelijk ben ik hier en hier terecht gekomen en heb alles Zwart/Wit gehouden.

Even de opdrachten overlopen:

Maak koekjes of cupcakes of een taartje in het Halloween thema: dit hoeft niet echt veel uitleg?


Stel een "Trick or Treat" zakje samen. Het is een mandje geworden met "Vleermuis" chocolaatjes in. (Kindersurprise)Maak iets met pompoen: Niet zo allesdaags misschien mijn pompoenconfituur, en met een akelig label erop.
Net echt, vinden jullie ook niet?

Confituur van pompoen
 Maak of koop een Halloween decoratie: omdat ik wel van recyclen hou:, een theelichtje van een glazen yoghurtpotje.


Gerecycleerd yoghurtpotje

Na een avond vol griezelige dingen kan je wel een borrel gebruiken: homemade Baileys. Even gaan speaken bij een andere foodblog... maar het was voor het goede doel ;-). En let op het label en de kleur van de baileys: spreekt boekdelen, toch?


Een heksenrecept: maak een hartig akelig hapje: worstjes (zitten in het blik) gerold in tortilla. Daar kan je ofwel mummies van maken, of afgehakte vingers. De fanstasie draait op volle toeren. Uiteraard ook weer met een aangepast labeltekstje.


En last but not least: maak iets waar je zelf dol op bent en giet het in een Halloweenjasje. In het blik zit er granola, om aan te sterken uiteraard van al die hekserij.En nu nog hopen dat alles goed is aangekomen bij mijn "Foodswaptoffer".

Zo, we kunnen ons nu beginnen concentreren op Sinterklaas en Kerstmis.


3 opmerkingen:

 1. Wat leuk Anke om je fantasie zo de vrije loop te laten! Schitterend werk en lekker denk ik ook wel!!
  Liefs
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het pakket gisteren ontvangen en ben er heel erg blij mee! Alles is heel overgekomen, alleen de cupcakes waren een beetje door de doos heen en weer geschud. Maar dankzij de foto op jouw blog weet ik hoe ik alle stukjes op de juiste plaats kan leggen ;-).

  Erg mooi blog heb je, ik ga je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Huh? Hoe kan ik deze post gemist hebben? Wat een ontzettend leuke dingen! Heel mooi alles in zwart wit!
  Prachtige labels ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...