Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

12 september 2012

Kalsvlees parmigiana

Hiermee doe ik mee met het Foodblogevent van oktober 2012.
Dit wordt georganiseerd door Franseca.

Hoewel ik Spaans studeer en ik het een mooi land en mooie cultuur vind, eet ik ook graag Italiaans ;-).

En dus kiezen we voor Italiaans getint gerechtje uit het boek Jamie's Amerika... dat is de logica, uiteraard.
Een boek dat door de lay-out anders oogt, en best een boeiend kookboek.
Amerika is zo uitgestrekt, met zoveel contrasten dat er een heel culinair gamma is ontstaan. Ik ga zeker beginnen om per streek eens een recept uit te proberen.

Om te beginnen een receptje uit New York.
De Italiaanse imigranten hebben dit naar Amerika gebracht en het is blijkbaar intussen een echte New Yorkse klassieker. 


Wat heb je nodig?



4 kalfsoesters platgeslagen tot een dikte van 2 cm
paar takjes verse basilicum
olijfolie
3 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes
3 ansjovissen, uit een blikje
1 verse rode Spaanse peper.
2 blikken tomaatblokjes a 400 gr
zeezout
verse zwarte peper uit de molen
200 gr vers broodkruim
par takjes tijm, alleen de blaadjes
een hand versgeraspte Parmezaanse kaas
1 citroen, schil geraspt
150 gr bloem
2 grote eieren
125 gr buffelmozzarella






Wat moet je doen?

Verwarm de oven tot 200°C.
Pluk de blaadjes van de basilicum en leg die in een kommetje koud water om ze ver te houden.
Hak de basilicumsteeltjes fijn.
Snij de knoflook in plakjes.
Hak de ansjovis fijn.
Verhit wat olie in een pannetje en bak de basilicum steeltjes, knoflook en ansjovis kort aan.
Prik een paar gaatjes in de Spaanse peper en doe die ook in de pan, Laat alles een paar minuten sissen en giet er dan de gehakte tomaten bij.
Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag, houd hem 20 minuten tegen de kook aan en voeg naar smaak zout en peper toe.* zie tip and tricks

Maak ondertussen het vlees klaar.
Zet drie borden klaar:
Bord 1 Voor de bloem; Breng de bloem op smaak met zout en peper.
Bord 2 Voor de eieren; Klop de eieren los.
Bord 3 Voor het broodkruimmengsel; Meng het broodkruim met de tijmblaadjes, citroenrasp en de Parmezaanse kaas.
Haal het vlees door de bloem tot ze rondom een wit jasje hebben. Schud ze goed af.
Haal ze door de ei, laat ze goed uitlekken en haal ze daarna door het broodkruimmengsel.
Druk het broodkruim goed aan, zorg ervoor dat het vlees overal bedekt is.

Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in.
Laat die goed heet worden en leg dan de stukken vlees erin.
Als je pan niet groot genoeg is kun je het vlees in twee keer bakken, voeg dan tussendoor wat olijfolie toe.
Bak de lapjes een paar minuten per kant goed bruin en leg ze even op keukenpapier om uit te lekken.
Pak een ovenschaal waar het vlees precies in kan en giet daar de tomatensaus in, verwijder de Spaanse peper.
Leg het vlees er naast elkaar op.
Trek de buffelmozzarella in stukjes en verdeel die met een paar basilicumblaadjes over het vlees.

Zet de schaal 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
Strooi vlak voor het serveren de rest van de basilicumblaadjes erover.

En nog een lekker Italiaans wijntje voor erbij.


Tips and tricks:

  1. Lekker met spaghetti, rijst, aardappelpuree, polenta of zelfs knapperig brood.
  2. Je kunt het kalfsvlees ook vervangen door varkensvlees of platgeslagen kipfilet als je dat liever hebt.
  3. Voor wat extra smaak kan je aan de saus een paar kappertjes of olijven toevoegen

1 opmerking:

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.