Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

1 juli 2012

Ricotta beignets

Soms vind je recepten gewoon toevallig en uit een verrassende hoek: een aantal jaar geleden stond er bij de advertentie van Philips  een recept voor Ricottabeignets. Echt super lekker als licht maal met een heerlijke frisse salade, of ook als hapje vooraf.

Echt het is in een wip klaar, je hoeft er amper moeite voor te doen.
Ik moet ze nog eens dringend maken.

Foto: Philips
Wat het je nodig?

250gr ricotta
1 ei
4 eetlepels bloem
50gr geraspte Parmezaanse kaas
4 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
3 takjes basilicum(enkel de blaadjes)
500ml olie
citroen

Wat moet je doen?


Meng met de mixer de ricotta, het ei en de bloem tot een licht beslag en voeg er dan de Parmezaanse kaas en de peterselie aan toe.

Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Laat dit beslag stijven in de koelkast.

Warm intussen in een kleine pan met dikke bodem de olijfolie op tot 160/180°C.Bak de basilicumblaadjes 20 tot 30 seconden tot ze helgroen zijn( kijk uit voor spattende olie)

Dep ze droog op keukenpapier en bestrooi met zout.

Vervolgens moeten de beignets in warme olie gebakken worden tot ze aan de buitenkant goudbruin en knapperig zijn. Maak met 2 lepels ovalen balletjes van het beslag en leg ze met vier tegelijk in het hete vet. Frituur ze ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin gebakken zijn. Dep ze droog op keukenpapier en bestrooi met zout.

Serveer de beignets met basilicumblaadjes; zij zullen een verrukkelijk aroma vrijgeven en de smaak versterken.

.

1 opmerking:

  1. oh heerlijk! het perfecte hapje bij een fris aperitiefje!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.