Echt het is in een wip klaar, je hoeft er amper moeite voor te doen.
Ik moet ze nog eens dringend maken.
Foto: Philips |
Wat het je nodig?
250gr ricotta
1 ei
4 eetlepels bloem
50gr geraspte Parmezaanse kaas
4 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
3 takjes basilicum(enkel de blaadjes)
500ml olie
citroen
Wat moet je doen?
Meng met de mixer de ricotta, het ei en de bloem tot een licht beslag en voeg er dan de Parmezaanse kaas en de peterselie aan toe.
Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Laat dit beslag stijven in de koelkast.
Warm intussen in een kleine pan met dikke bodem de olijfolie op tot 160/180°C.Bak de basilicumblaadjes 20 tot 30 seconden tot ze helgroen zijn( kijk uit voor spattende olie)
Dep ze droog op keukenpapier en bestrooi met zout.
Vervolgens moeten de beignets in warme olie gebakken worden tot ze aan de buitenkant goudbruin en knapperig zijn. Maak met 2 lepels ovalen balletjes van het beslag en leg ze met vier tegelijk in het hete vet. Frituur ze ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin gebakken zijn. Dep ze droog op keukenpapier en bestrooi met zout.
Serveer de beignets met basilicumblaadjes; zij zullen een verrukkelijk aroma vrijgeven en de smaak versterken.
oh heerlijk! het perfecte hapje bij een fris aperitiefje!
BeantwoordenVerwijderen