Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

25 juni 2012

Sandwiches

Wat doe je als het op een zondag in juni koud is en regent (en dan bedoel ik niet gisteren maar 2 weken geleden): dan ga je bakken.

Omdat het niet altijd taart en cake hoeft te zijn, heb ik me aan sandwiches gewaagd. En dat is me zeer erg bevallen. Eigenlijk heeft Wim Ballieu me weer geïnspireerd. Als je het eens ziet doen, is het toch altijd gemakkelijker om er ook aan te beginnen.

Eigenlijk doet de Kitchen Aid jouw werk, en hoef je eigenlijk vooral te wachten.


Wat heb je nodig? (8 stuks)

250 gr bloem
20 gr verse gist
1 eidooier
110 gr lauw water of melk (of mengeling)
25 gr suiker
4 gr zout
37 gr vetstof

Wat moet je doen?

Het ei en de gist los je op in de vloeistof.
Doe de bloem, zout en suiker in de machine.
Laat draaien en doe de vloeistof erbij. Zodra er een deeg is gevormd, doe je de boter erbij.

Laat de machine kneden: dit duurt echt wel lang! 8 tot 10 minuten.
Intussen kan je al wat afwassen.
Het deeg moet loskomen van de deegkuip en je moet een dun vliesje kunnen maken.

Vorm van het deeg een bol, en laat het deeg gedurende 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Druk het deeg plat en dan kan je beginnen om de sandwiches te vormen.

Weeg 50 gr af en bol deze op. Laat ze ongeveer 10 minuten rijzen.

Druk ze plat dus de buitenkanten naar binnen,  en rol ze op.
Leg de sandwiches met de sluiting naar onder op een bakplaat (ingesmeerd of met bakpapier).

Laat ze 50 minuten rijzen.

Doreer ze voorzichtig en laat ze nog even 10 minuten onafgedekt rijzen.

Bak ze 8 minuten op 230 °C.

Echt waar super heerlijk!
Lekker met wat abrikozenconfituur? Ja toch!

Bron: Basic Brood
.

1 opmerking:

  1. Dat lijkt me inderdaad geen slechte combinatie: verse sandwichen met die lekkere conftituur! Heerlijk!!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.