Abrikozenconfituur vind ik nog altijd 1 van de lekkerste! Daarom dat ik vorige week meer dan 2 kilo abrikozen had gekocht op de markt in Villareal.
Omdat je zelf kan bepalen wat je er allemaal in doet, en het af en toe eens bijzonder mag zijn, heb ik er lavendelbloempjes bijgedaan. Nu heb ik dat zelf niet verzonnen, maar stond dit in een boekje. En ik had het in het verleden al eens gemaakt.
Lavendel wordt niet snel geassocieerd met de keuken, maar het smaakt super goed, ook in een fruitslaatje of zo. Je mag er enkel niet mee overdrijven.
Wat heb je nodig?
1 kilo abrikozen (zo gewogen, dus nog niet ontpit)
pakje confituursuiker (hier heb ik 500gr gebruikt, verhouding 2/1 dus)
3 kl gedroogde lavendelbloempjes (voor keukengebruik)
(uiteraard mag vers ook)
een ook nog gesteriliseerde bokalen
Wat moet je doen?
Heel simpel, vraagt alleen wat tijd:
de abrikozen ontpitten en in stukjes snijden.
Ze mengen met de suiker en de bloempjes. Dan kan je dit mengsel best een paar uur laten staan.
(kan je bijvoorbeeld 's avonds doen, en 's morgens confituur zelf maken)
Doe het mengsel in een GROTE / HOGE pot. Zeer belangrijk, want het mengsel kan spatten en komt ook omhoog.
Breng het mengsel al roerend aan de kook.
Zodra het kookt, moet je de timer zetten op 3 minuten, of 4 minuten, het is een beetje afhankelijk van wat er op de verpakking staat.
Doe het mengsel dan in de gesteriliseerde bokalen, HELEMAAL VOL, deksel erop, omdraaien en laten afkoelen.
Ah, de zon in een potje!
Abrikozen confiture dat is de enige confiture die ik lekker vind! Waar koop je die lavendelbloempjes voor in de keuken?
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
De laatste keer bij Dille & Camille, ook in Nederland gekend, bij Makro hebben ze er ook. Ook lekker om een paar lepeltjes te mengen bij de suiker.
BeantwoordenVerwijderenBedankt, ik ga eens kijken bij Dille & Camile.
VerwijderenFijn weekend, Caroline
LIjkt me erg lekker in combinatie met lavendel!
BeantwoordenVerwijderen