Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

3 juni 2012

Rabarbertaart

Ik heb het al eens gehad over Sofie Dudemaine. Ik heb twee boeken van haar:
  • De taarten en salades van Sophie en
  • De Cakes van Sophie
Het gaat telkens om zoete en hartige variaties. De hartige cakes zijn ook altijd een aangename afwisseling, en heerlijk bij een frisse salade in de zomer. Al kan je het evengoed als hapje serveren (als minicakejes).

Maar nu terug naar de Rabarbertaart. Een heerlijk frisse taart, die echt weer heel eenvoudig te maken is. Het meeste werk heb je om de rabarber in stukjes te snijden :-).

Wat heb je nodig?

Voor het deeg                                   voor de vulling
200 gr bloem                                  750 gr rabarber in suktjes van 2cm
100 gr zachte boter  in stukjes           150 gr fijne suiker
60 gr poedersuiker                            3 eieren
1 eidooier                                         25 gr bloem/ 25 gr maïzena (50 gr maïzena = ook goed)
30 gr fijne amendelpoeder                  1,5 dl room
2 el water
 
een bakvorm van ong. 28 cm.
en eventueel nog wat amandelschilfers
 

 
Wat moet je doen?
 
Voor het deeg
alles behalve het water mengen in een kom of keukenmachine en goed kneden. Als alles goed is vermengd, de 2 el water erbij doen. Vorm een bal van het deeg, wikkel hem in plasticfolie en laat hem 1 uurtje rusten in de koelkast.
 
Voor de vulling
Meng de stukjes rabarber met 50 gr suiker en zet opzij.
Klop de eieren met de resterende suiker in een kom door elkaar. Meng de maïzena (of mengsel bloem/Maïzena erdoor, gevolgd door de room.
Schep de stukjes rabarber erdoor.
 
Haal 15 minuutjes vooraf het deeg uit de koelkast, en rol het daarna uit. (ik doe dit op een bakpapier, dat is eenvoudig om dan nadien in de bakvorm te leggen)
Verdeel de vulling over de deegbodem.
 
Je kan er eventueel nog wat amandelschilfers overdoen, maar dat is optioneel.
 
Bak de taart 30 minuten in de oven.
 
Laat ze afkoelen ... altijd moeilijk, maar deze taart smaakt echt het best als ze fris is!
 
In het boek staat ook een rode bieten taart...ik denk dat dit binnenkort wel eens zal worden uitgetest!
 
Smakelijk!
 

2 opmerkingen:

  1. mmm, ziet er weer heel lekker uit!:-))
    moet ik ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh, lekker, rabarber! En dan nog met die amandelen er bovenop, ik zuo zo een stukje willen!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.