Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

10 april 2012

Paascupcakejes


Ze konden toch niet ontbreken: de paascupcakejes.
Aangezien het buiten geen lenteweer is, moeten we de lente maar naar binnenbrengen.

Omdat er al genoeg chocolade ligt, heb ik het bij vanillecupcakejes gehouden met een cream cheese frosting.




Wat heb je nodig?

Ingrediënten cupcakes
240 gram bloem
280 gram fijne kristalsuiker
1 el bakboeder
snufje zout
80 gram boter
240 ml volle melk
2eieren
1 tl vanille extract


Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 170 °C.
Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom en voeg suiker en zout toe. Meng dit door elkaar en doe de boter erbij. Klop het mengsel met een mixer op lage stand totdat alles gemengd is en het de structuur heeft van zand.
Giet geleidelijk de helft van de melk erbij en mix totdat de melk net door het bloemmengsel is opgenomen.
Meng met een garde het ei, vanille-extract en de rest van de melk in een andere kom en schenk dit bij het bloemmengsel. Mix dit totdat het net gemengd is. Ga met een spatel langs de rand en de bodem van de kom om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten goed gemengd worden. Mix nog iets langer tot je een glad mengsel hebt.
Niet te lang..
Ik kan er 18 cupcakejes mee maken.
Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 18-20 minuten gaar en goudbruin. .Een breinaald, satépen of cakeprikker moet er droog uitkomen. Als dit nog niet het geval is, moet je ze nog wat laten bakken.
Laat de cupcakes eerst 5 à 10 minuten in de vorm afkoelen en plaats ze daarna op een rooster om ze volledig af te laten koelen.

Kell's Kitchen vind ze nogal compact, maar die van mij zijn dat toch niet. Ideaal in combinatie voor met een frosting.

Frost de cupcakes, met bijvoorbeeld cream cheese frosting.


Wat het je nodig? (ong 12 cupcakes)

300 gram poedersuiker (is een doosje + 50gr)
50 gram boter
125 gram roomkaas (zoals Philadelphia origineel dus)

optioneel: kleurstof

Wat moet je doen?

Doe de poedersuiker en boter in een beslagkom en mix tot alles goed vermengd is. Je krijgt een heel erg poederige massa waarin je de boter bijna niet ziet. Maar controleer even dat er geen klonters meer inzitten.

Voeg de roomkaas in één keer toe en klop tot alles vermengd is. Voeg nu eventueel enkele druppels kleurstof toe. Klop tot slot nog ongeveer 5 minuten op hoge snelheid zodat de frosting heel erg luchtig wordt. Niet te lang, want dan heb je weer kans dat de frosting lopend wordt.

 En in dit geval wat gekleurd met gele voedingskleurstof.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...