Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

11 april 2012

Asperges met zalm en gepocheerd ei

Een gekookt eitje is lekker, een gepocheerd eitje is echter ook heel lekker.

Een ei pocheren is echt niet moeilijk: je moet enkel een aantal regels respecteren en het een paar keer doen en durven.

  1. Neem verse eieren uit de koelkast
  2. Je moet geen grote pot nemen, een hapjespan volstaat
  3. Laat het water met een flinke scheut witte azijn koken, en hou het dan net onder het kookpunt.
  4. Breek het ei in een kopje
  5. Maak in het water een draaikolk en doe het ei er in.
  6. Laat het 4 minuten in het water
  7. Haal het met een spatel uit het water en leg het op een keukenhanddoek.
Als je ze allemaal hebt gedaan, warm je ze even terug op in wat warm water.
Zelf doe ik liefst 1 ei per keer, moet je er echter veel doen, kan het per 2.

Et voila... lekkere asperges met zalm en een gepocheerd eitje.


Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.