Soep als voorgerecht, nee, dat is niets voor mij.
Als lichte lunch, is het natuurlijk perfect!
Er zijn uiteraard, zoals dit voor zoveel soepen geldt, 100-den variaties van een pastinaaksoep.
Ik hou van de natuurlijke smaak van de pastinaak, en doe er dus niet zo veel bij.
Wat heb je nodig?
- 600 g pastinaken, geschild
- 1 sjalotje, gesnipperd
- een beetje olie
- 100 ml witte wijn
- 125 ml room (ik gebruikte soyaroom)
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- 1 l bouillon (groente of kippebouillon)
- versgemalen peper
Wat moet je doen?
Bak de sjalot in een soeppan in de olie glazig en voeg de pastinaakblokjes toe. Blus af met witte wijn. Voeg de bouillon, laurier, tijm en room toe. Laat 20 min zachtjes koken. Verwijder tijm en laurier en pureer de soep. Breng op smaak met wat peper. (als je fan bent van nootmuskaat, mag dat er ook bij, ik laat het weg, net zoals het zout).
Als ze nog wat te dik is, voeg je er nog wat water aan toe.
Tip:
Je kan als je daar zin in hebt pastinaakchips maken als garnituur.
Verhit daarvoor olie in een hoge pan (of gebruik je friteuse) en frituur fijne reepjes pastinaak kort goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fleur de sel. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met pastinaakchips.
Smakelijk.
Ik ben ook een soepfan Anke! Dit receptje ga ik in mijn achterhoofd houden!
BeantwoordenVerwijderenliefs
Christine