Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

5 november 2011

Pompoenverhaal deel 2: Pompoenconfituur (marmelade)

Dit receptje heb ik gekregen van een collega, dus ik kan niet juist zeggen waaruit het komt.
Ik heb wel ongeveer hetzelfde recept gevonden op internet.

Kastanje-pompoen (ook wel jampompoen genaamd) marmelade met vanille

Wat heb je nodig?  (Voor ong.4 potten )
1 onbespoten kastanjepompoen (potimarron)
suiker

1 vanillestokje
25 cl water


Wat moet je doen?
  1. Splits het vanillestokje in de lengte, krab de binnenkant uit met een mes om de zwarte aromatische zaadjes eruit te schrapen.
  2. Was de kastanjepompoen, droog hem af, snijd hem in vieren en verwijder de zaden en vezels.
  3. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Weeg de blokjes en neem het zelfde gewicht suiker
  5. Doe de stukjes kastanjepompoen in een grote kookpan met dikke bodem, voeg suiker, vanillezaadjes en vanillestokje toe.
  6. Leg het deksel op de pan, laat het mengsel 12 uur rusten.
  7. Roer af en toe.
  8. Zet de kookpan op het vuur, voeg water toe, breng de inhoud aan de kook en laat die gedurende 1 uur zachtjes koken.
  9. Om te controleren of de jam ingekookt is, laat jeeen paar druppels op een koud bord vallen: als ze meteen opstijven, verwijdert je het vanillestokje en doe je de marmelade in potten; anders moet je alles nog een paar minuten verder laten koken terwijl je blijft roeren.
  10. Doe alles in gesteriliseerde potten met schroefdeksel.

Tip
Kastanjepompoen hoeft u in tegenstelling tot een gewone pompoen niet te schillen. Het heerlijke vruchtvlees smaakt naar kastanjes en past erg goed bij vanille.

Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.