Ik heb wel ongeveer hetzelfde recept gevonden op internet.
Kastanje-pompoen (ook wel jampompoen genaamd) marmelade met vanille
Wat heb je nodig? (Voor ong.4 potten )
1 onbespoten kastanjepompoen (potimarron)
suiker
1 vanillestokje
25 cl water
Wat moet je doen?
- Splits het vanillestokje in de lengte, krab de binnenkant uit met een mes om de zwarte aromatische zaadjes eruit te schrapen.
- Was de kastanjepompoen, droog hem af, snijd hem in vieren en verwijder de zaden en vezels.
- Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Weeg de blokjes en neem het zelfde gewicht suiker
- Doe de stukjes kastanjepompoen in een grote kookpan met dikke bodem, voeg suiker, vanillezaadjes en vanillestokje toe.
- Leg het deksel op de pan, laat het mengsel 12 uur rusten.
- Roer af en toe.
- Zet de kookpan op het vuur, voeg water toe, breng de inhoud aan de kook en laat die gedurende 1 uur zachtjes koken.
- Om te controleren of de jam ingekookt is, laat jeeen paar druppels op een koud bord vallen: als ze meteen opstijven, verwijdert je het vanillestokje en doe je de marmelade in potten; anders moet je alles nog een paar minuten verder laten koken terwijl je blijft roeren.
- Doe alles in gesteriliseerde potten met schroefdeksel.
Tip
Kastanjepompoen hoeft u in tegenstelling tot een gewone pompoen niet te schillen. Het heerlijke vruchtvlees smaakt naar kastanjes en past erg goed bij vanille.
Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Ik lees met veel plezier jullie reacties.