Hier heb ik me laten inspireren op een receptje van de website van Libelle
Ik heb wel minder mozarella gebruikt en vervangen door feta.
Wat heb je nodig?
1 rol kruimeldeeg
600 g pompoen
1 ui
1 teen knoflook
1 bol mozarella
1 pakje feta
4 eieren
4 dl room
nootmuskaat
peper/zout
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180° C. Rasp de pompoen grof. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Snij de mozarella in plakjes.
Meng de ui en de knoflook en de feta met de pompoen.
Klop de eieren op met de room en roer er de geraspte mozzarella door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg en verdeel er het pompoenmengsel over. Overgiet met het eiroommengsel en beleg met plakjes mozzarella. Bak de quiche 45 minuten in de oven. Serveer met een slaatje
De vulling was nog wat vochtig. Ik heb wel soyaroom light gebruikt, het zal wel veel beter zijn met gewone room ivm de binding. En misschien toch beter de pompoenrasp ook wat mengen met wat maïzena om wat vocht te absorberen.
Maar verder qua smaak! Wow! Echt wel eens iets anders.
Smakelijk.
Ziet alvast super uit! Lekker én veggie ;) Moet ik ook eens proberen, misschien met wat minder room ofzo, maar dan is het misschien niet zo smeuïg? Groetjes, Annelore
BeantwoordenVerwijderen