Een basisrecept dat ik heb van Madame Zsazsa, alleen gebruik ik iets minder suiker.
En afhankelijk van het seizoen of gelegenheid, passen we ons aan. Dit keer de kerstmiscollectie.
Koekjes
Nodig
175 gr boter
250 gr zeer fijne kristalsuiker
375 gram bloem
1 ei
1 eidooier
250 gr zeer fijne kristalsuiker
375 gram bloem
1 ei
1 eidooier
Werkwijze
Meng de boter met de suiker tot een gladde massa.
Voeg de gezeefde bloem, ei, eidooier toe en meng
(een keukenrobot is hiervoor geweldig)
Kneed tot een gladde bol, laat verpakt in folie in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 175° C.
Rol het deeg uit tot 6 mm dikte en steek de vormpjes uit.
Bak 10-12 minuten en laat op een rooster afkoelen.
Voeg de gezeefde bloem, ei, eidooier toe en meng
(een keukenrobot is hiervoor geweldig)
Kneed tot een gladde bol, laat verpakt in folie in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 175° C.
Rol het deeg uit tot 6 mm dikte en steek de vormpjes uit.
Bak 10-12 minuten en laat op een rooster afkoelen.
Voeg aan het deeg toe:
Citroenschil en/of sap
Sinaasappelschil
Chocoladedruppels
Vanille-essence
Alle andere essences
Cacaopoeder
-...
Of versier met:
Glazuur
Chocolade
Suiker
Citroenschil en/of sap
Sinaasappelschil
Chocoladedruppels
Vanille-essence
Alle andere essences
Cacaopoeder
-...
Of versier met:
Glazuur
Chocolade
Suiker
En lekker waren ze want ze zijn allemaal op.
BeantwoordenVerwijderen