Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

6 november 2011

Pompoenverhaal deel 3: Pompoenravioli

Pompoenen zijn toch echt super: je kan er zowel zoete als hartige gerechten mee maken. Vanaf nu zeker niet alleen maar de pompoensoep.

Deze keer stond dus ravioli op het menu. Het recept is gebaseerd uit Njam. Zelf kan ik deze zender niet zien, en het tijdschrift kopen, mmm ik heb al 3 andere kooktijdschriften. Maar dan is er de dochter van mijn vriend, die tevens naast de deur woont die toch wel net het tijdschrift had gekocht.



Wat heb je nodig?

pasta
250gr pastabloem
50gr durum
1el olijfolie
3 eieren
10 salieblaadjes

vulling
1/2 butternutpompoen
 (mag meer zijn als je fan bent)
50gr geraspte parmezaan (doe wel de moeite om hem nog zelf te raspen aub)
peper, zout, wat olie
1 ei

Wat moet je doen?

Begin met de pompoen:
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de pitten uit de pompoen en krijd met zout, peper en wat olie.
Leg de pompoen ongeveer 30 minuten in de oven.

Begin intussen aan het pastadeeg. Ik laat mijn keukenmachine het werk doen: de bloem in de mengkom, kuiltje maken, eieren erin en de olie, even laten mengen, en nadien goed laten kneden tot een soepel deeg.
Leg dit een 30-tal minuutjes weg in de koelkast.

Intussen kan je al wat afwassen ;-).

Als de pompoen gaar , mix hem dan tot puree. En het handige aan deze pompoen is, je moet hem niet schillen. Laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.

Meng de puree met het ei, de parmezaan en breng op smaak met peper en zout.

Rol dan het deeg uit met de pastamachine.
Als je aan de voorlaatste stand ben, verdeel je de salieblaadjes over de pasta, plooi het deeg terug dubbel en rol het terug door het pasta machine, maar begin met 2 standen groter.

Leg nu een flinke koffielepel pomoenvulling op het deeg en maak pakketjes. Wil je vierkant, rond, halve maantjes, daar heb je zelf de keuze in natuurlijk.

Kook de ravioli gaar. (zal ongeveer 2 minuten zijn).

Lekker met een fris slaatje.

Smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...