Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

15 mei 2016

Basis: crème patissière of banketbakkersroom

Een basis die iedereen echt zou moeten kunnen maken, is een goede crème patissière.
Hier is totaal niets moeilijk aan, en oh zo lekker. 
Ik gebruik het vaak: als vulling voor mijn koffiekoeken, éclairs, hoorntjes, taarten, ...

Bovendien is het snel gemaakt! 
Dus vanaf nu geen mixen of zakjes meer.



Wat heb je nodig? 

1l melk
40 g dooiers (=  2 dooiers)
100 g eieren (= 2 eieren)
200 g suiker
90 g maïzena
vanillestok
 
Wat moet je doen?

Verwarm 900 ml van de melk met de helft van de suiker en de vanillestok. (opengesneden, en de peulen in de melk)

Meng intussen de andere helft van de suiker met de maïzena.
Voeg ongeveer 100 ml melk toe, en roer klontervrij.
Voeg dan ook de dooiers en eieren toe.

Als de melk kookt, voeg je een deel toe aan het eimengsel en giet je direct alles terug in de pot.
Laat indikken.

Giet uit op een plaat en leg er een plastiekfolie op. Zo zal je een vel vermijden.

Laat in de koelkast zo snel mogelijk afkoelen.








Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.