In het boek stond dat je er 3 brioches van kon maken: ik heb 1 groot gemaakt en 1 klein.
Let op! Je moet hier 1 dag vooraf mee beginnen.
Wat heb je nodig?
375 gr bloem (voor brood)
40 gr suiker
7,5 gr gedroogde gist
1 tl zout
75 ml melk
3 eieren (medium)
185 gr boter (zacht)
150 gr gedroogde abrikozen in stukjes
Wat moet je doen?
dag 1: de avond vooraf
Doe de bloem, suiker, gist, zout, melk en eieren in je een standmixer type Kitchenaid.
Kneed het deeg 5 minuten tot een zacht deeg. Voeg dan de boter toe en kneed nogmaals 5 minuten.
Doe het deeg in een kom en zet het een nacht in de ijskast.
dag 2:
Het deeg is nu klaar en stevig genoeg om gemakkelijk te verwerken.
Verdeel het deeg in stukjes van 75 gr (voor groot, 30 gr voor klein) en doe er een theelepel abrikozen in het midden in. (stukje beetje plat drukken, abrikozen in het midden leggen, hoeken naar het midden brengen, en opnieuw een beetje opbollen)
Doe de bolletjes in een ingevette broodvorm in rijen van 2 bolletjes - 1 bolletje enz. tot de vorm vol is.(1 laag )
Laat het deeg 2 uurtjes rijzen.
Wil je kleine "Brioch Têtes" maken, dan vorm je ook bolletjes van 75 gr, en je doet 1/4 van elke bolletje.
Doe elk groot stuk in een ingevette muffinvorm, en het kleine stukje erboven op. Laat min. 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de brioche ongeveer 20 minuten.
Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rek.
(Brioche Têtes: 15 minuten)
MMM lekker met een laagje boter! En getoast smaakt het nadien ook nog super.
Ziet er lekker uit. Ben dol op dit soort brood. Hoe beoordeel je het boek van P Hollywood? Is het de moeite van een aanschaf waard?
BeantwoordenVerwijderen100 great breads is zeker de moeite. Ik heb er al heel veel broden uit gemaakt. Volgt nog regelmatig op mijn blog. Kan niet wachten tot Bakken! Uitkomt.
BeantwoordenVerwijderen