In het origineel recept staat er 500-700 gr pompoen, ik doe gewoon een kleine butternut er helemaal in.
En ik zou zeker die pompoenpitolie in huis halen: dat is toch zo net dat ietsje extra...
Eigen foto volgt zo snel mogelijk |
Wat heb je nodig?
4 personen
400 g linguine (of andere pasta)
50 g olijven, zwarte (ontpit)1
1 kleine butternut pompoen (geschild)
100 g rucola
1 el poedersuiker
100 g geitenkaas (ik gebruik feta)
2 el pompoenpitolie (facultatief - maar geeft net dat ietsje meer smaak!)
2 el olijfolie
peper
zout
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snij de pompoen in blokjes (niet te klein) en leg ze in een ovenschaal.
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Meng de poedersuiker met een snuifje zout en bestrooi er de pompoen mee. Besprenkel met olijfolie en zet 15 à 20 minuten in de oven, of tot de pompoen goudbruin is.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen. Giet af en meng met de pompoen, rucola, olijven en kaas.
Breng op smaak met peper en zout. Werk eventueel af met pompoenpitolie.
Bron: bij mij is dit het boekje Budget -koken , maar ik heb het ook teruggevonden op de website van Libelle Lekker
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Ik lees met veel plezier jullie reacties.