Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

28 juli 2013

Princessentaart (en recept merengue botercrème)

Er was eens een klein princesje dat 4 jaar zou worden. Als verjaardagstaart had ze graag een roze chocoladetaart met een zee van bloemetjes.

Een nachtmerrie als het vochtig en warm weer is om een taart mooi te bekleden met suikerpasta.
Maar ze staat er.

Om het mij enigszins gemakkelijker te maken heb ik als basis de "dubbele chocoladecake mix" gebruikt van de Taartenfee. Je hoeft hier alleen nog eieren en water aan toe te voegen. Voor een cake van 20 cm gebruik ik 750 gr mix, voor die van 15 cm 500 gr mix. Het is echt een lekkere cake, met nog extra chocoladestukjes in. Ik bak mijn cake af op 150°C om hem gelijkmatiger te laten rijzen. Nu is het me toch iets minder goed gelukt, misschien ook door het vochtige weer?
Als vulling heb ik een dun laagje meringue botercrème gebruikt en frambozenvulling.


Merengue botercrème


Wat heb je nodig?
(uiteraard kan je dit vermeerderen naargelang de hoeveelheid die je nodig hebt)

2 eiwitten
125 gr bloemsuiker
250 gr boter (ik gebruik Soya bakken en braden)

Wat moet je doen?
De eiwitten en de suiker opkloppen tot een stevige schuim.
De boter beetje bij beetje toevoegen. De botercrème zal lijken te schiften maar je moet gewoon blijven mixen op een medium snelheid.

Uiteraard kan je de crème een aangepast smaakje geven als je dit wenst: vanille, amandel, koffie, ... en een kleurtje.

3 opmerkingen:

  1. Wat een fijn werk! Echt zeer mooi hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. héééél mooi
    kan ik ook als vulling botercrème gebruiken met stukjes ananas uit blik?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lindsay ik heb je reactie blijkbaar gemist...als je fan bent van ananas, zou ik zeggen doen! Ik wist er dat iemand was die geen ananas lust, dus heb ik daar rekening mee gehouden.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...